MERRY CHRISTMAS !!!
Après le pumking pudding pour Thanksgiving, Hannah nous a fait découvrir une nouvelle tradition de son pays : the Gingerbread House !! La maison en pain d’épices que les américains dégustent pour Noël… Hannah a réalisé la maison à l’avance et nous l’a apportée à l’école.
Nous avons étudié la recette puis nous l’avons décorée en apprenant tout le vocabulaire de la maison ; the roof, the window, the door….. Ensuite place à la…… destruction !!! C’est la tradition aux USA, on la casse à grands coups de couteau avant de la déguster !!!! Comme il y en avait 2, toutes les classes ont pu en profiter !! Yum yum !!!
Gingerbread House Dough
Ingredients
- 550g flour
- 200g sugar
- 3 tsp ginger
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp nutmeg
- 1 tsp salt
- 115g butter or margarine
- 235 ml molasses
Preparation
- Melt butter.
- Add sugar and molasses and mix well.
- In a different bowl, mix flour, ginger, baking soda, salt and nutmeg.
- Gradually add the dry ingredients to the butter mixture. Stir together until all of the ingredients are combined.
- Roll out the dough so it is a ½ cm thick. Cut out the pieces of the house (walls, roof, windows, door and chimney).
- Put the pieces of the house on a cookie sheet and bake for 13-15 minutes
Gingerbread House Icing
Ingredients
- 1 egg white
- 200g icing sugar
- ½ tsp lemon juice
Preparation
- Beat egg whites until foamy.
- Gradually beat in sugar and lemon juice.
- Beat until smooth and stiff peaks form.
- Use the icing to decorate and construct the house. You will have to make many batches.