MERRY CHRISTMAS !!!

Après le pumking pudding pour Thanksgiving, Hannah nous a fait découvrir une nouvelle tradition de son pays : the Gingerbread House !! La maison en pain d’épices que les américains dégustent pour Noël… Hannah a réalisé la maison à l’avance et nous l’a apportée à l’école.
Nous avons étudié la recette puis nous l’avons décorée en apprenant tout le vocabulaire de la maison ; the roof, the window, the door….. Ensuite place à la…… destruction !!! C’est la tradition aux USA, on la casse à grands coups de couteau avant de la déguster !!!! Comme il y en avait 2, toutes les classes ont pu en profiter !! Yum yum !!!

Gingerbread House Dough

Ingredients

  • 550g flour
  • 200g sugar
  • 3 tsp ginger
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp nutmeg
  • 1 tsp salt
  • 115g butter or margarine
  • 235 ml molasses

Preparation

  1. Melt butter.
  2.  Add sugar and molasses and mix well.
  3. In a different bowl, mix flour, ginger, baking soda, salt and nutmeg.
  4. Gradually add the dry ingredients to the butter mixture. Stir together until all of the ingredients are combined.
  5. Roll out the dough so it is  a ½ cm thick. Cut out the pieces of the house (walls, roof, windows, door and chimney).
  6. Put the pieces of the house on a cookie sheet and bake for 13-15 minutes

Gingerbread House Icing

Ingredients

  • 1 egg white
  • 200g icing sugar
  • ½ tsp lemon juice

Preparation

  1. Beat egg whites until foamy.
  2.  Gradually beat in sugar and lemon juice.
  3. Beat until smooth and stiff peaks form.
  4. Use the icing to decorate and construct the house. You will have to make many batches.